New Science Teaching Hub

Fairhurst was appointed to construct a new state-of-the-art Energy Building on the campus of the University of Aberdeen. The development was required to replace existing facilities around the campus and incorporate enhanced teaching and research facilities.

Our commission included the design of all civil and structural elements of the project including specialist geo-environmental input.

In the early development stages of the project, it was found that a reinforced concrete braced frame supporting a post-tensioned concrete flat slab frame best satisfied the following critical design requirements:

  • Floor response criteria
  • Accommodation of building services
  • Defined clear spans
  • Future flexibility

Our use of Revit enabled us to significantly contribute to enhanced pre-construction coordination exercises, which delivered notable advantages to the construction programme

Related Projects